Specijalitet od mesa: Kombinovani rolat

Specijalitet od mesa: Kombinovani rolat

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa
250 g pilećeg belog mesa
3 jajeta
160 g prezli
50 g suvog vrata
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
400 g šampinjona
2 dl pavlake
100 g krem sira
50 g majoneza
1 kašika seckanog peršuna
3 kašike ulja
mešavina začina

ISPROBAJTE I… Rolat od mesa sa pečurkama

Priprema:

1. Crni luk i suvi vrat iseći na kockice, a beli luk ispasirati. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. U većoj posudi sjediniti mešano mleveno meso, 3/4 seckanog crnog i belog luka, suvi vrat, 2 jajeta, 100 g prezli i začine po ukusu pa dobro izmešati.
3. Posebno u manjoj posudi sjediniti pileće mleveno meso, preostali crni i beli luk, jedno jaje, 60 g prezli i začine po ukusu. Dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. Na providnu foliju naneti fil od mešanog mlevenog mesa i nauljenim rukama oblikovati pravougaonik debljine 1 cm. Duž jedne strane pravougaonika rasporediti smesu od pilećeg mesa u obliku valjka i pažljivo urolovati kako bi se oblikovala vekna. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumeni.
5. Šampinjone iseći na četvrtine i propržiti na vrelom ulju.
6. Posebno sjediniti pavlaku, krem sir i majonez.
7. Pečenu veknu preliti smesom od pavlake te posuti šampinjonima i peršunom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?