Topla salata sa piletinom i šparglama

Topla salata sa piletinom i šparglama

SHARE

  • 45 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g špargli
220 g manjih šampinjona
3-4 tanka lista pršute
1 kašika ekstradevičanskog ulja
so, biber
300 g pilećih grudi
400 g testenine po izboru
250 g milerama
1 kašika vinskog sirćeta

Priprema:

1. Špargle očistiti i iseći na trećine. Šampinjone iseći na polovine ili deblje listiće, u zavisnosti od veličine. Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja i ocediti. Zagrejati rernu na 220º C.
2. Šparglu, pečurke, pršutu, ulje, biber i so pomešati u velikoj tepsiji obloženoj papirom za pečenje. Staviti u rernu da se peče dok povrće ne omekša i blago ne potamni (oko 20-25 minuta). Usput jednom promešati.
3. Za to vreme pileće belo meso iseći na šnicle i propržiti na malo ulja sa obe strane, dok ne porumeni. Meso izvaditi na tanjir sa papirnim ubrusom da se ohladi a zatim narezati na šnite.
4. Pečeno povrće izvadite iz rerne, poprskati sirćetom, dodati meso i pastu pa sve dobro promešati.
5. U dubljoj posudi blago umutiti mileram, pa dodati povrće, meso, pastu, sastaviti i dodatno začiniti ako je potrebno.

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?