Start Predjela Trobojni rolat – stonoga

Trobojni rolat – stonoga

trobojni rolat
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg te dodavati jedno po jedno žumance. Uz neprekidno mućenje postepeno dodavati ulje, so i jogurt.
2. Pomešati brašno sa praškom za pecivo pa umešati u prethodnu smesu.
3. Smanjiti brzinu miksera i dobro izmešati (smesa treba da bude malo gušća nego smesa za palačinke).
4. Smesu podeliti na tri dela, a u jedan deo dodati 2 kašike ajvara, u drugi obareni seckani spanać, a treći deo ostaje žut.
5. Veći pleh pouljiti, obložiti papirom za pečenje i naizmenično sipati sve tri smese tako da ostanu tri boje.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30 min. Vruću koru urolati u vlažnu krpu.

Fil:
Penasto umutiti margarin, a potom dodati sitan i feta sir, i lepo sjediniti. Na kraju dodati sitno iseckanu salamu (stišnjenu šunku). Posoliti po ukusu te nafilovati ohlađenu koru i filovati rolat. Ukrasiti po želji.

Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina
Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!