Start Odabrani recepti Za ove recepte nije bitno da li umete da kuvate!

Za ove recepte nije bitno da li umete da kuvate!

Pečena riba u papiru
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 veća fileta ribe list
(ili druge bele ribe)
1 šargarepa
200 g brokolija
½ praziluka
4-5 čeri paradajza
krupna so, biber
seme komorača
maslinovo ulje

Priprema:

1. Felete iseći na parčad željene veličine. Povrće očistiti i iseći na manje komade približno iste veličine.
2. Ribu začiniti sa svih strana solju i biberom. Povrće takođe začiniti i dodati maslinovo ulje pa pomešati.
3. Na papir za pečenje staviti, kao podlogu, seckano povrće.
4. Zatim, dodati komad ribe, preliti maslinovim ulje i posuti komoračem.
5. Formirati paketić i preneti na pleh.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 20 minuta, a zatim zarezati papir i otvoriti da višak tečnosti ispari, pa peći još 5-7 minuta.
7. Izvaditi iz pećnice i servirati uz krišku limuna ili dodatak peršunovog lista.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!