Start Fit&food Fitness 5 FIT&FOOD saveta kako do savršenih trbušnjaka

5 FIT&FOOD saveta kako do savršenih trbušnjaka

20150526_145528Pravilo #1 Redukcija masti i jačanje mišićnog tkiva dva su različita procesa!
U pitanju su dve različite vrste tkiva! Masno tkivo prekriva mišićno i što je ono deblje, teže je videti trbušnjake. Uklanjanje masnog tkiva zavisi od odnosa unosa i potrošnje kalorija: manji unos i veća potrošnja kalorija rezultiraće gubitkom masnih naslaga.

Pravilo #2 Masne naslage je nemoguće skinuti samo s jednog mesta!
Ukoliko radite vežbe za jednu mišićnu grupu, nećete potrošiti dovoljno kalorija potrebnih za redukovanje masnog tkiva: kad se “tope”, masti se “tope” s celog tela, a ne samo s određenog dela.

Pravilo #3 Masne naslage najbolje se uklanjaju kombinovanjem redukovane ishrane (manjeg unosa kalorija) i vežbanja većih mišićnih grupa (veće potrošnje kalorija).
Preporučuje se prvo trening snage, a nakon njega i kardio program. Najpodobnije vežbe za skidanje masnih naslaga su aerobne vežbe: brzo hodanje, trčanje, plivanje, vožnja biciklom, preskakanje konopca…

Pravilo #4 Jačanje mišića uvek zahteva izvođenje vežbi koje deluju na specifičan mišić i to pod različitim uglovima
U želji da doteraju izgled stomaka i da postignu ”six packs” efekat, mnogi često rade jedne te iste vežbe za stomak što je pogrešno. Prilikom vežbanja aktivirajte sve mišiće trbuha: kako ”gornje” i ”donje”, tako i ”kose” (stabilizatore). Ovi poslednji oblikuju struk i daju mu lep izgled.
Napomena: kada radite ”donje” trbušnjake, rade i ”gornji”, što nije slučaj kada radite samo gornji deo stomaka.

Pravilo #5 Prvo jačajte ”donje”, ”kose” pa tek na kraju ”gornje” trbušne mišiće.
Upaljeni trbušnjaci umeju biti bolni i sigurno će biti nakon prvog ili drugog treninga. To je znak da se nešto (dobro) događa i zato nemojte odustati.

Kao što rekoh, nije lako ali su rezultati vredni truda!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!