Start Zanimljivosti 5 grešaka koje ne smete praviti kad pripremate supu!

5 grešaka koje ne smete praviti kad pripremate supu!

Možda vam se čini da je kuvanje supe veoma jednostavno ali ovo su najčešće greške kojih niste ni svesni da pravite.

Foto: Pixabay/Free images
Foto: Pixabay/Free images

Prilikom kuvanja supe, nemojte raditi sledeće stvari:

1. Kuvanje na previsokoj temperaturi

U želji za što bržim ručkom, većina će supu kuvati na najvišoj temperaturi. U tom slučaju meso bi moglo biti suvo, a povrće prekuvano. Kako bi iz svih namirnica izvukli najbolje, supu je potrebno kuvati na nižoj temperaturi, odnosno krčkati. Jačina kuvanja trebala bi biti takva da se tokom procesa kuvanja na površini svakih nekoliko sekundi pojavi jedan ili dva mehurića.

2. Nedovoljno soli

Prava količina soli je jedan od najvažnijih stvari. Dok kuvate supu svakako je, s vremena na vreme, isprobajte kako bi pogodili tačnu količinu začina.

3. Voda je dovoljna

Iako mnogi od nas u supu stavljaju goveđu ili pileću kocku i bez nje supa može biti savršeno ukusna. Supe napravljene samo od vode s pravom merom začina i soli mogu biti isto tako ukusne.

4. Prekuvavanje povrća

Iako mnogi odmah na početku kuvanja u lonac zajedno s mesom stave i povrće to je greška koju bi svakako trebali izbegavati. Povrću je potrebno puno manje kuvanja nego mesu, pa ga je potrebno dodavati postepeno u supu, u zavisnosti od toga koliko mu je vremena potrebno da se skuva. Odmah na početku možete staviti celer i luk te meso, a posljednjih pola sata dodajte šargarepu i po želji ostalo povrće.

5. Neodgovarajući začini

Kako bi poboljšali ukus supe i dali joj drugačiju notu često eksperimentišemo sa začinima te pritom preteramo. Iako su oni najbolji način na koji možemo poboljšati ukus i izgled supe pri odabiru treba paziti da se ukusi dobro pomešaju. Pokušajte sa sveže mlevenim biberom, začinskim biljem ili pak malo narendanog parmezana. Odlični dodaci za krem supe su jogurt, kiselo mleko, a možete probati i s prženim bundevinim semenkama.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!