Start Zanimljivosti 5 razloga zbog kojih bi trebalo da jedete dinju

5 razloga zbog kojih bi trebalo da jedete dinju

Među ukusima koji su karakteristični za leto, uz mnogima omiljenu lubenicu, svakako je i osvežavajuća dinja. Evo nekoliko dobrih razloga zašto bi trebalo da se nađe na vašoj trpezi…

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Dinja je povrće koje pripada istoj porodici kao lubenica, bundeva i krastavac. Izuzetno je bogata vitaminima i mineralima. Sadrži veliki procenat vitamnina C, B, beta karotena, kao i kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa i bakra. Takođe, dinja sadrži tri puta više kalijuma od lubenice.

Zahvaljujući velikom procentu vode, oko 95 odsto, niskom procentu šećera i odličnom ukusu i mirisu, ovo povrće je idealno letnje osvežnje.

Ostatak teksta možeta pročitati OVDE

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!