Start Glavna jela Musaka sa plavim patlidžanom

Musaka sa plavim patlidžanom

musaka
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati. Patlidžan iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da odstoji 10 min.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati mleveno meso, začiniti i dinstati.
3. Patlidžan ocediti, uvaljati u brašno pa u razmućeno jaje i pržiti na vrelom ulju.
4. U nauljenu posudu slagati musaku: patlidžan, meso, patlidžan. Postupak ponavljati dok ne se utroši materijal.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko, staviti malo soli i preliti musaku.
6. Peći u rerni na 180 °C oko 20 min. Gotovu musaku posuti parmezanom.

Recept gabriele Varoši iz Novog Sada
Recept gabriele Varoši iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!