Start Predjela Peciva Lisnate kiflice

Lisnate kiflice

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 kg mekog brašna tipa 400
– 3 jajeta + 1 jaje za premazivanje
– 5 dl mleka
– 1 svež kvasac
– 250 g margarina
– 500 g mladog sira
– 1 kašičica šećera, kim, so

Priprema
1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, žumanca, preostalo mleko i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Na kraju u testo dodati sneg od belanaca i polako premesiti (po potrebi dodati malo brašna ). Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom i po njemu narendati margarin. Zatim ga urolovati i ostaviti 15 min. da miruje.
5. Testo podeliti na manje jufke. Jufke istanjiti oklagijom i podeliti na trouglove.
6. Na svaki trougao staviti malo izmrvljenog mladog sira i oblikovati kuflice.
7. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati kiflice, premazati ih umućenim jajetom i posuti kimom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

SAVET PLUS:
Oblikovane kiflice možete ostaviti u tepsiji još malo da nadođu pre pečenja.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!