Start Deserti / Torte i kolači Palermo kolač

Palermo kolač

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (3 glasova, prosek: 2.33 od 5)

Loading ... Loading ...
palermo kolac

Priprema:

1. Grožđice preliti toplom vodom i ostaviti da nabubre.
2. U posudi za mešanje umutiti žumanca sa šećerom u prahu i vanil-šećerom, dodati omekšao margarin i mešati dok se ne dobije homogena smesa.
3. Potom sipati polovinu brašna pomešanog sa praškom za pecivo i dobro promešati. Sjediniti i drugu polovinu brašna pomešanog sa praškom za pecivo i mleko, te promešati.
4. Smesu sipati u podmazan pleh. Nabubrele grožđice posuti preko testa.
5. Krem: u odgovarajuću posudu staviti mleko, orahe, vanil-šećer i 2 kašike šećera pa kuvati na tihoj vatri. Ukoliko je krem gust, dodati još mleka.
6. Gotov krem preliti preko testa sa grožđicama.
7. Belanca i 150 g šecera umutiti u čvrst sneg pa naneti preko krema.
8. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 40 minuta.

Recept Reke Bukovec iz Kanjiže
Recept Reke Bukovec iz
Kanjiže

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!