Start Restoranski vodič Aleksa Perović: Ne jedem povrće, majonez, kečap i senf

Aleksa Perović: Ne jedem povrće, majonez, kečap i senf

Aleksa-Perovic-foto-Ivan-Vucicevic-237-copy

Aleksa Perović ima 18 godina i rođen je u Kraljevu. Jedan je od najzapaženijih učesnika rijalitija X Faktor Srbija. Pažnju žirija na audiciji privukao je pesmom “Kad bi htjela ti” od Sergeja Ćetkovića. Odmah na početku ovog takmičenja on je otvorio karte i izjavio: “Od X Factora očekujem novi posao”.

Perović se u “X Faktoru” borio u okviru grupe Emine Jahović, “Mladići mlađi od 27”. Osamnaestogodišnji romeo je svojim učešćem u muzičkom takmičenju munjevitom brzinom osvojio srce publike a svojim stasom opčinio mnogobrojne pripadnice lepšeg pola. U prilog tome koliko je veliku popularnost stekao tokom trajanja šou programa govori i podatak koji je objavio Ninoslav Prodanović, menadžer Emine Jahović, da je Aleksa u jednom momentu bio “world trend” na tviteru, odnosno pojam koji se najviše pretražuje na ovoj društvenoj mreži, i to ne na regionalnom, već na svetskom nivou!

Tokom trajanja X Faktora, Aleksa je pokazao da je veoma snalažljiv i da mu ništa nije strano. Kontaktirali smo Perovića i on je za našu rubriku “Restoranski vodič” pristao da otkrije, kako se snalazi u kuhinji, koje mu je omiljeno jelo i restoran…

Ulaziš li u kuhinju samo kao degustator ili umeš i sam nešto da pripremiš: “Volim da spremam palačinke, to mi je jedno od omiljenih jela. Snalažljiv sam u kuhinji. Iako živim sa majkom i dve sestre, ne libim se da i sam nešto pripremim kada ogladnim. Nisam od onih koji čekaju da im se sve servira”.

Omiljeno jelo iz detinjstva: “Miris sarme sa zaprškom me vraća u detinjstvo. Moja majka je sprema savršeno. To mi je jedno od najdražih tradicionalnih jela. Inače sam po prirodi dosta probirljiv što se tiče hrane. Povrće uopšte ne jedem. Znam da to nije dobro i da i ono ima svoju funkciju u našoj ishrani ali stvarno mi ne prija, te ga ne konzumiram. Ovih dana sam otkrio svu lepotu škampa i mogao bih da ih jedem svaki dan. Zaista vrhunsko jelo za one koji vole dobar zalogaj. Nemam problem sa time da probam i neko egzotično jelo neobičnog ukusa ili sastava. Ali uvek se vraćam starim proverenim stvarima koje su mi poznate”.

Omiljena kuhinja: “Naša domaća jela zaista volim i po prirodi sam gurman te mi se naša kuhinja kao takva najviše dopada. I kada uđem u neku fazu da isprobavam nova jela ili ukuse to ne traje dugo i uvek se vratim našoj domaćoj hrani. Konkretna je i daje mi najviše energije”. Kuhinje sa drugih meridijana: “Probao sam kinesku i japansku. Suši me nije oduševio. Nisam siguran da bih u restoranu poručio neko od jela koja tradicionalno dolaze sa dalekog istoka. Volim testenine i ako bih trebao da se odlučim za neku inostranu kuhinju onda bi to svakako bila italijanska. Oni su zaista majstori u spremanju paste. Naravno to goji pa treba biti pažljiv sa količinom. Sva jela koja poručim ili napravim su blaga. Nisam ljubitelj majoneza, senfa, kečapa i začina uopšte.

Omiljeno mesto za izlaske, ručak sa prijateljima:”Ima jedan divan restoran u Beogradu zove se “Toro” i tamo sam prvi put probao probao škampe. Oduševio sam se. Toplo ga svima preporučujem, hrana je zaista vrhunska a usluga i ambijent su na svetskom nivou. Ne volim da idem na elitna mesta i restorane gde je atmosfera previše uštogljena. Više mi prijaju mesta gde mogu da budem opušten sa svojim društvom”.

Aleksa preporučuje: Makarone sa suvim mesom i kačkavaljem. Potrebno: Jedna kesa makarona, 250 grama suvog mesa, 150 grama slanine. Pavlaka i Kačkavalj.

Priprema: Stavite makarone da se obare i za to vreme u tiganju propržite slaninu i suvo meso, tek da porumeni. Ocedite makarone i pomešate ih sa proprženim mesom i slaninom. U sve to dodajte pavlaku. Stavite u rernu da se zapeče i na kraju izrendajte sir kačkavalj odgore. Po želji, sir se može dodati i u smesu pre pečenja… Prijatno

Nakon dobrog obroka, gde trošiš svoju energiju: “Upravo čekam društvo da idem na fudbal sa njima. Volim sve sportove. Idem redovno u teretanu i trudim se da budem u kondiciji, to mi je važno zbog nastupa koje imam svakog vikenda a i zbog zdravlja. Počeo sam nakon završetka X Faktora da aktivno nastupam i svaki vikend sam na putu. Izvodim raznovrsan program tokom večeri i trudim se da bude za svakoga ponešto.

Kakvi su ti planovi za naredni period: Želja mi je da nastupam što više i da se kroz te nastupe na terenu izgradim kao pevač. Emina Jahović mi priprema prvi singl i očekujem da bude uskoro objavljen. Ekskluzivno za vas mogu reći da će pesma biti bržeg ritma. Krajem jula idem za Belorusiju na Slavenski bazar. Očekuje me puno aktivnosti u narednom periodu i to me raduje.

Lako je kada sve ide uzlaznom putanjom, ali kako zaustaviš kola koja su krenula nizbrdo: “U takvim situacijam pomaže mi familija i moji najbliži. Naravno tu je i moja ekipa drugara sa kojima sam non-stop. Često se samo zatvorim u sobu uzmem gitaru i odsviram par omiljenih pesama….”.

toro (3)

toro (1)

toro (2)

Autor: Dejan Ajduković, Life Content

Foto: scandal/http://www.restorantorogrill.com/srb/home/

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!