Start FoodTalk Ana Gifing, autorka programa Hrono Ishrana preporučuje: Punjene paprike

Ana Gifing, autorka programa Hrono Ishrana preporučuje: Punjene paprike

Dr Ana Gifing, autorka jedinstvenog programa Hrono Ishrana koji je za veoma kratko vreme postao popularan i van granica Srbije, i ništa manje priznatih knjiga ”Alhemija mladosti” i ”Kako usporiti starenje” nedavno je izdala novu knjigu: ”Hrono ishrana za početnike”. Gostujući na konferenciji Moja kravica Food Talk ukazala je na mnoge greške u ishrani koje većina pravi i, između ostalog, objasnila zašto doručak ne bi trebalo preskakati.
IMG_0175Zamolili smo Dr Gifing da sa nama podeli svoj omiljeni recept, za koji kaže da je veoma jednostavan: Punjene paprike

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 4 babure
– 600 g mlevenog junećeg mesa (dva puta mleveno)
– 2 praziluka
– 2 glavice crvenog luka
– prirodni paradajz sos ili konzerva Pelata
– čeri paradajz za ukras
– 2 manje tikvice
– veza peršuna

Priprema
Luk i praziluk se usitne na najmanje komadiće (ja praktikujem često i primenu “secka” u ove svrhe, na malo vode (bez ulja) se dinstaju dok se sasvim ne opuste, doda se mleveno meso, posoli sa kalijumovom ili himalajskom soli, malo se doda aleve aprike (ljute ko voli), biber po želji, a pred kraj dinstanja, kad je meso već potpuno termički obrađeno,
doda se isitnjen peršun.
Tikvice se očiste i preseku na pola. Babure se pune sadržajem, pokriju se paradajzom ili čeri paradajzom presečenim na pola (obavezno se ukloni zeleni deo gde je bila drška).
Stave se u posudu, između babura se stave tikvice i prelije se sve sa sokom od paradajza ili pelatom razblaženim vodom. Kuvaju se dok babura ne omekša. Ja ih ne zapečem u rerni, ali ko voli može.

Srdačan pozdrav!
A. Gifing

Više o regionalnoj konferenciji Moja kravica Food Talk možete pronaći OVDE

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!