Start Pića Apsolutni hit!: Recepti za šotove od želea

Apsolutni hit!: Recepti za šotove od želea

Pravite žurku za vikend? Onda društvo dočekajte sa posebnim šotovima. Evo o čemu se radi…

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Ko ne bi hteo da proba “bloody mary” u obliku želea poslužen u obliku, na primer, mini lubenice od limete i crvenog želatina. Jello shots ili shotove od želea vrlo je lako napraviti, još lakše popiti ili pojesti, a na zabavi ćete njima oduševiti goste.
Ovi pitki deserti mogu da se prave sa svim alkoholnim pićima, a najčešće su to tekila, vino, džin, likeri, vermut, votka ili curacao, a može da se doda i voće poput malina, jagoda, borovnica i sl.
Ali ne koristite ananas, kivi ili egzotičnu papaju jer sadrže enzime zbog kojih se želatin neće zgusnuti.
Za topljenje želatina može da posluži vruća voda ili sok, u zavisnosti od jačine alkohola i ukusu, odmerite količinu soka. Za žestoka pića po pravilu je mera 1:3, dok se za likere s manjim procentom alkohola može praviti i s odnosom pola-pola. Pripremite ih sa želatinom u prahu ili onom u listićima.

Želeom napunite voće poput limete, limuna ili narandže, pa kad se učvrsti, isecite ga na kriške. Namastite kalupe za muffine. U loncu skuvajte sok, gazirano piće i slatku pavlaku sa želatinom. Sklonite s vatre pa pustite da se malo ohladi i dodajte alkoholno piće po želji, poput votke ili džina.
Zamrznite u kalupima pa ukrasite umućenom pavlakom i šarenim mrvicama za torte.

Na sledećim stranam pronađite recepte za šotove!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!