Start Predjela Peciva Aromatične lepinjice sa sirom

Aromatične lepinjice sa sirom

Aromatične lepinjice sa sirom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 110 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g brašna
20 g kvasca
1 kašičica šećera
200 ml jogurta
100 ml ulja
so
Nadev
200 g starijeg sira
Preliv
125 g rastopljenog putera
3 čena seckanog belog luka
3 kašike seckanog peršuna

Priprema:

1. U blago ugrejan jogurt dodati kvasac i šećer, promešati i ostaviti da zapeni.
2. Brašno i malo soli promešati, dodati kvasac i ulje, pa umesiti testo pogodno za rad. Testo prekriti i ostaviti na toplom mestu da se duplira.
3. Zatim, testo premesiti i podeliti na 12 delova. U sredinu testa dodati po kašičicu izrmvljenog sira i formirati jufkicu. Postupak ponavljati sa preostalim testom.
4. Jufkice položiti u pleh obložen papirom za pečenje, prekriti i ostaviti na toplom petnaestak minuta.
5. Zatim, jufke pritisnuti dlanom kako bi se rastanjile, premazati polovinom pripremljenog preliva i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dvadesetak minuta.
6. Pečene lepinjice izvaditi iz pećnice i premazati ostatkom preliva pa vratiti u pećnicu na još desetak minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!