Start Deserti Puding i sladoled Banana split

Banana split

Desert koji je veoma često na meniju mnogih ugostiteljskih objekata pre svega jer se lako sprema i namirnice potrebne za spremanje mogu da stoje i po nekoliko dana a da se ne pokvare!

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
– 3 kugle sladoleda po izboru (može jedna vrsta, a možete i da kombinujete)
– 1 banana
– šlag
– čokoladni krem
– voćni kremovi

ISPROBAJTE I… Banana split tortu

Piprema:
Ova poslastica se priprema vrlo brzo i odlična je za tople dane koji nam predstoje. Zbog toga što sadrži sladoled, priprema se neposredno pre serviranja. Bananu presecite na pola, po dužini. Stavite polovine na dve strane posude za serviranje. Tri kugle sladoleda staviti po sredini posude, jednu za drugom. Poslasticu ukrasiti šlagom, i po želji čokoladnim ili voćnim sirupima.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!