Start Glavna jela Testa Pica sa povrćem

Pica sa povrćem

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Testo za picu:
400 g brašna (mekog)
250 ml tople vode
1 puna kašičica soli
1 kašičica šećera
20 g svežeg kvasca
3 supene kašike maslinovog ulja

Sastojci za picu:
1 veća glavica crvenog luka
5-6 supenih kašika maslinovog ulja
4 veća paradajza
300 g svežih šampinjona
300 g mocarele
1 veća crvena paprika
1 veća zelena paprika
1 ljuta papričica
1 ravna kašičica sušenog origana
pola kašičice bibera
pola kašičice soli
15-20 listova svežeg bosiljka
masline po želji

ISPROBAJTE I… Neobičnu picu sa tunjevinom

Priprema:
1. Od navedenih sastojaka zamesiti testo za picu

2. U 100 ml tople vode razmutiti kvasac i šećer.

3. Brašno pomešati sa solju pa dodati vodu sa kvascem i još preostalih 150 ml vode i na kraju 3 kašike ulja. Zamesiti glatko testo, pokriti folijom i ostaviti na toplom mestu pola sata do 40 min.

4. Iseckati crveni luk na rebarca, propžiti na maslinovom ulju pa dodati dva paradajza samlevena u blenderu, so, biber i origano. Neka se krčka da ispari tečnost i čim se zgusne skloniti sa strane da se ohladi.

5. Razvući tanko testo za veliki pleh od rerne ili za 4 okrugle pice. Premazati testo filom od paradajza i luka a zatim ređati povrće: pečurke isečene na tanke šnite, tanke kolutove paradajza, kolutove crvene i zelene paprikei kolutiće ljute papričice.

6. Picu peći u rerni zagrejanoj na 200°C nekih 5-6 min.a zatim izvaditi iz rerne, dodati mocarelu iscepkanu na komadiće i listove bosiljka pa vratiti u rernu i peći još 5-6 min. (u zavisnosti od rerne možda je potrebno i duže).

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here