Sastojci:
500 g pilećeg filea
2 crvene paprike
1 veza blitve
1 manja tikvica
so, biber
Priprema:
1. Meso iseći na tanke šnicle i malo rastanjiti tučkom za meso. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
2. Papriku iseći na kockice ili tračice, a tikvicu na tanke listove.
3. Na prozirnu foliju staviti list blitve i preko toga belo meso. Zatim staviti tikvice i na jedan kraj tračice paprike. Preklopiti i zaviti kao sarmicu.
4. Sve zamotati u prozirnu foliju i čvrsto zavrnuti krajeve kako tokom kuvanja voda ne bi ulazila.
5. Rolnice spuštati u kipuću vodu i kuvati desetak minuta. Izvaditi rupičastom kašikom i pažljivo odmotati.
Savet: Rolnice se mogu pripremati i za večeru, ali umesto crvene paprike potrebno je dodati zeleno-belo povrće po želji.
Postupak pripreme ovog jela u slikama tzv. korak po korak ispratite na narednoj strani…