Start Predjela Bavarsko pecivo

Bavarsko pecivo

Clipboard13

Priprema:
1. Kvasac umešati u brašno, dodati so i vodu pa mesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Dodati ulje da bi testo bilo glatko, a po potrebi i još malo brašna.
2. Pokriti testo i ostaviti na toplom da naraste. Kada se udvostruči količina, otkidati parčiće, praviti dugačke valjke ili formiti kiflice, pogačice, perece…
3. U pliću posudu sipati vodu, so i sodu bikarbonu i pustiti da lagano proključa. Testo pomoću dve kašike-lopatice spuštati u vodu i kratko prokuvati.
4. Testo staviti u pleh, koji je prethodno obložen papirom za pečenje i premazan uljem, posuti željenim semenkama i peći u zagrejanoj rerni dok ne naraste i ne dobiju zlatno-braon boju.

Recept Javorke Petković iz Beograda
Recept Javorke
Petković iz
Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!