Start Dijamant kuvarica Bele pihtije

    Bele pihtije

    IMG_20150301_084904Sastojci:
    – 180ml pavlake
    – 150ml Dijamant majoneza
    – 2 kesice želatina
    – 8 kasika vode
    – 450g zamrznutog povrća (zlatna mešavina)
    – 200g kiselih krastavčica
    – 6 jaja
    – 200g krompira

    Priprema:
    Zlatnu mešavinu zajedno sa sitno seckanim krompirom skuvati, a krastavčiće sitno iseckati. Kuvano povrće procediti, vodu u kojoj se kuvalo povrće sačuvati.
    Želatin sipati u šerpicu, preliti vodom i ostaviti da nabubri. Šerpicu, zatim, staviti na vatru, pa zagrevati da se želatin otopi, dodati 200ml vode u kojoj se kuvalo povrće. Mešati dok se sve lepo ne sjedini samo do tačke ključanja, ne treba da vri.
    Pomešati pavlaku i majonez, sipati želatin i sve lepo izmešati. Dodati bareno povrće i seckane krastavce. Duguljasti kalup obložiti prozirnom folijom i u njega sipati pola smese. Poređati barena jaja i sipati ostatak smese. Pokriti folijom i ostaviti preko noći u frižideru.
    Sutradan prevrnuti na tacnu, skinuti foliju, iseći na parčiće i poslužiti uz meso.
    Prijatno!

    Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!