Start Glavna jela Supe i čorbe Bistra čorba s piletinom

Bistra čorba s piletinom

Supa
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 100 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 pileća bataka s karabatkom
1 glavica crnog luka
1 veći krompir
2 šargarepe
1 ½ vode
suvi začin
so, biber
ulje
peršunov list

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu i krompir očistiti i iseckati. Meso iseći na manje komade.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu, te sve zajedno kratko propržiti.
3. Dodati piletinu i krompir, začiniti i sve naliti vodom da ogrezne. Kuvati dok meso ne omekša.
4. Pripremljenu čorbu servirati uz dekoraciju od peršuna.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!