Start Glavna jela Boranija sa vrganjima

Boranija sa vrganjima

oranija
Priprema:
1. Vrganje potopiti u mlaku vodu da omekšaju.
2. Crni luk sitno iseckati, pa ga propržiti u šerpi na malo ulja i na blagoj temperaturi.
3. Šargarepu očistiti i iseći na kolutiće pa je dodati u posudu sa lukom i prodinstati.
4. Za to vreme kocku za supu razmutiti u 1,5 l vode, te time preliti luk sa šargarepom.
5. Nakon toga, dodati piletinu u komadu i boraniju, te ostaviti da se kuva dok povrće i meso ne omekšaju.
6. Pred kraj kuvanja izvaditi komad piletine i iseći ga na kockice, te ga ponovo vratiti u šerpu da se skuva do kraja.
7. Na kraju dodati omekšale vrganje i kuvati još desetak minuta.
8. Za to vreme, na malo ulja upržiti kašiku brašna sa kašičicom mlevene paprike, pa dodati u šerpu i promešati.
9. Sve preručiti u blago podmazan đuveč-pleh i zapeći u rerni na 200 °C oko 30 minuta.

Recept Radmile Mirković iz Kragujevca
Recept Radmile Mirković iz
Kragujevca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!