Start Deserti / Torte i kolači Brza orah torta

Brza orah torta

Clipboard10

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi ulupati belanca u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom, pa umešati 150 g mlevenih oraha.
3. Zatim u žumanca lopaticom lagano umešati sneg od belanaca i polako sve sjediniti.
4. Smesu uliti u podmazanu i pobrašnjenu okruglu tepsiju (kalup za torte) i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Kora ne sme da se prepeče, jer će u tom slučaju biti previše suva.
5. Koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
6. Za fil umutiti šlag krem od čokolade sa šećerom i mlekom, pa umešati 50 g mlevenih oraha.
7. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i kakaom.
Finalni postupak:
1. Šlag kremom sa orasima premazati koru, a odozgo staviti umućenu slatku pavlaku.
2. Ukrasiti po želji.

Recept Stanisave Todić iz Novog Sada
Recept Stanisave
Todić iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!