Start Predjela Pite Brza pita sa mlevenim mesom

Brza pita sa mlevenim mesom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

2 bloka lisnatog testa
Fil
300 g mlevenog mesa
1 struk praziluka
1 glavica crnog luka
180 g kisele pavlake
1 jaje
1 kašika masti
so, biber
Premaz
1 jaje
1 kašika vode
susam

Priprema:

Fil
1. Na otopljenoj masti izdinstati sitno seckan crni luk i praziluk, dok luk ne postane staklast i mekan.
2. U to dodati mleveno meso, što bolje ustitniti pa začiniti po ukusu. Meso pržiti uz stalno mešanje sve dok ne dobije rumenu/braonkastu boju i višak tečnosti ne ispari.
3. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Dodati kiselu pavlaku i jaje, pa promešati da se sve dobro sjedini.
Finalni postupak
1. Lisnato testo rastanjiti na debljinu od 0.5 cm i jedan blok preneti u pleh dleh dimenzija 26×32 cm, pa izbockati viljuškom.
2. Na testo presuti pripremljen fil i ravnomerno rasporediti.
3. Prekriti drugom polovinom lisnatog testa, nožem zarezati kockice i izbockati viljuškom na par mesta.
4. Premazati umućenim jajetom sa malo vode i posuti susamom. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 35 minuta tj. dok ne porumeni i ivice testa počnu da se odvajaju od posude. Rernu isključiti a pitu ostaviti još 5-6 minuta u toploj rerni.
5. Pitu iseći neposredno pre serviranja i služiti uz čašu jogurta ili po želji.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here