Start Predjela Ostalo Čamčići od starog hleba s kačkavaljem

Čamčići od starog hleba s kačkavaljem

Hleb sa kačkavaljem
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

vekna bajatog hleba
200 g kačkavalja
¼ kašičice belog luka u prahu
2 kašike kisele pavlake
2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

1. Hleb raseći po dužini pa ukloniti sredinu.
2. Sir sitno izrendati i pomešati sa belim lukom u prahu.
3. Na pleh obložen papirom za pečenje položiti veknu pa premazati kiselom pavlakom
4. Potom, središnji deo bogato napuniti rendanim kačkavaljem.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta tj. dok kačkavalj ne počne da se topi i hleb dobije rumenu boju.
6. Izvaditi iz rerne, sačekati par minuta, posuti seckanim peršunom i poslužiti dok je toplo.

Sličan način na koji se može iskoristiti stari hleb i uživati u ukusima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

  1. Još jedan dobar način kako iskoristiti stari hleb koji uvek ostane i obično se baci. Dodala bih samo još malo neke šunke za bolji ukus.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here