Start Deserti Torte Savršeno kremasta – Grčka torta

Savršeno kremasta – Grčka torta

Grcka-torta

  • 120 minuta
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kore
15 belanaca
15 kašika šećera
15 kašika mlevenog keksa
15 kašika mlevenih oraha
Fil
15 žumanaca
500 ml mleka
250 g šećera u prahu
375 g margarina
5 kašika šećera
5 kašika gustina
150 g seckanih oraha
150 g izmrvljenog keksa
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
Glazura
100 g crne čokolade
50 g margarina

Priprema:

Kore
1. Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Zatim dodati 5 kašika mlevenog keksa i 5 kašika mlevenih oraha pa polako promešati.
2. U okruglom kalupu na 170ºC ispeći koru. Na isti način ispeći još dve kore.
Fil
1. Sjediniti žumanaca sa 200 g šećera u prahu i kuvati na pari dok se ne dobije gusti fil. Posebno umutiti margarin sa 50 g šećera u prahu.
2. Sjediniti mleko, šećer i gustin pa dobro izmešati da ne ostanu grudvice. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Sjediniti fil od žumanaca i margarina sa smesom od gustina i izmiksati. Dodati seckane orahe, keks, crnu i belu čokoladu i promešati.
Finalni postupak
1. Pečene kore premazati filom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Tortu preliti čokoladnom glazurom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

2 KOMENTARI

  1. Odlični sastojci garantuju izvanredan ukus poslastice. Čokoladno- keksna torta uz dodatak oraha- prava bomba :) Kad pravim tortu s orasima, najpre ih malo prepečem ili propržim na suvom tiganju, i onda ih koristim. Mnogo je bolji ukus poslastice, a i rastresitost kora je očigledna.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here