Start Glavna jela Čarobna kočija

Čarobna kočija

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
carobna kocija
Priprema:
1. Pileći file iseći na trake. Beli luk propustiti kroz presu, a peršun sitno naseckati.
2. Đumbir narendati (potrebna je 1,5 kašika), a oljuštenu bundevu iseći na parčiće ili izrendati.
3. Tračice mesa ispržiti na malo ulja, tek da dobiju boju, pa dodati sve začine, kratko pržiti još koji minut da zamiriše, a potom sjediniti pripremljenu bundevu. Poklopiti i ostaviti oko 10 minuta da se krčka uz povremeno mešanje.
4. Kada se bundevino meso rastopi, jelo je gotovo.
5. Kao prilog skuvati obli kocanski pirinač u posoljenoj vodi sa kašičicom karija.
6. Jelo poslužiti u izdubljenoj bundevi.

Recept Melite Keler iz Novog Sada
Recept Melite Keler iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!