Start Predjela Pite Carska vekna sa brokolijem i sušenim paradajzom

Carska vekna sa brokolijem i sušenim paradajzom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

4 jajeta
200 ml jogurta
200 ml ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike seckanog paradajza iz ulja
100 g seckane pečenice
4 cveta brokolija

ISPROBAJTE I… Veknu od krompira i sira

Priprema:

1. Jaja penasto umutiti pa dodati jogurt i ulje uz neprestano mućenje.
2. Dodati brašno i prašak za pecivo pa sve dobro sjediniti.
3. Na kraju dodati paradajz iz ulja i pečenicu pa promešati.
4. Smesu usuti u kalup obložen papirom za pečenje i dobro rasporediti.
5. U sredinu staviti cvetove brokolija i utisnuti ih u testo.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni i ivice počnu da se odvajaju od kalupa.
7. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Zatim, veknu izvaditi iz kalupa i sačekati da se potpuno ohladi na rešetkastoj površini.
8. Izrezati na šnite željene debljine i poslužiti.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!