Start Deserti Torte Morate probati ovu poslasticu: Kremasta torta

Morate probati ovu poslasticu: Kremasta torta

Foto: Dobra hrana
  • 65 minuta
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora
4 jajeta
100 g šećera
50 g brašna
50 g skroba
½ praška za pecivo
1 kašika kokosovog brašna
1 pomorandža
Fil I
250 g bele čokolade
300 ml slatke pavlake
100 g seckanih lešnika
Fil II
300 ml jogurta
100 g šećera
1 limeta
200 ml slatke pavlake
10 g želatina
100 g mlevenih napolitanki
Preliv
250 ml soka od pomorandže
1 preliv za kolače
Priprema:

Kora
1. Belanca sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
2. Sjediniti šam od belanaca sa smesom od žumanaca, dodati brašno, skrob, prašak za pecivo i kokosovo brašno pa polako promešati. U okruglom kalupu za tortu na 200˚C ispeći koru. Pečenu, ohlađenu koru poprečno preseći napola, a potom dobijene polovine poprskati sokom od pomorandže.
Fil I
1. Belu čokoladu rastopiti sa polovinom slatke pavlake. Dobijenu smesu ostaviti da se ohladi, a zatim je mikserom umutiti u čvrst šlag.
2. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag pa sjediniti sa smesom od bele čokolade, dodati seckane lešnike i polako promešati.
Fil II
1. Sjediniti jogurt sa šećerom, korom i sokom od limete. Potom dodati nabubreli želatin pa promešati i ostaviti u frižideru dok ne počne da se želira.
2. Zatim izvaditi iz frižidera te dodati umućeni šlag od slatke pavlake i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati mlevene napolitanke i polako promešati varjačom.
Finalni postupak
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu, premazati je filom od bele čokolade i preklopiti drugom korom. Potom naneti fil od limete i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
2. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice u soku od pomorandže. Preliti preko torte dok je još u kalupu i ostaviti da se stegne. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i
dekorisati po želji.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here