Start Zimnica Čatni od paradajza, ljutkasto-slatki specijalitet

Čatni od paradajza, ljutkasto-slatki specijalitet

Foto: Nataša Vitezović

Sastojci:
500 g paradajza
10 čenova belog luka
5 suvih kajsija
4 kašike ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
20-ak zrna crnog bibera
1 kašičica kima
1 kašičica đumbira
2 sveže crvene ljute papričice
2 sveže zelene ljute papričice

Priprema:
1. U dubljoj i široj posudi na umerenoj temperaturi ugrejati ulje, dodati kim, crni biber, usitnjene suve kajsije, đumbir i propržiti uz stalno mešanje.
2. Nakon par minuta, čim začini zamirišu, dodati paradajz isečen na kriške, usitnjen beli luk, so, šećer i promešati.
3. Kada smesa postane malo gušća dodati sitno isečene ljute papričice i nastaviti sa kuvanjem uz često mešanje.
4. Kada čatni postane kašast skloniti šerpu sa ringle. Vruću smesu sipati u prethodno pripremljene tegle i zatvoriti.
5. Ostaviti da se potpuno ohladi i čuvati na hladnom mestu.

Uživajte u pikantnom zalogaju. Prijatno!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!