Start Deserti Kolači Čizkejk sa jagodama

Čizkejk sa jagodama

ČIzkejk sa jagodama

  • 80 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora
300 g mlevenog čokoladnog keksa
100 g margarina
100 g šećera u prahu
100 g bele čokolade
200 ml mleka
Fil
4 jajeta
200 g šećera u prahu
1 kg krem sira
rendana kora od jedne limete
300 ml slatke pavlake
20 g želatina
100 g bele čokolade
Preliv od jagoda
400 g jagoda
80 g šećera
2 kašike soka od limete
10 g želatina

Priprema:

Kora
1. Mleveni čokoladni keks preliti mlekom i dobro izmešati.
2. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati natopljeni keks i rendanu belu čokoladu pa dobro izmešati.
Fil
1. Sjediniti jaja sa šećerom u prahu i umutiti na pari. Pred kraj dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.

Čizkejk sa breskvama

2. U ohlađenu smesu dodati šlag od slatke pavlake, rendanu koru limete i krem sir pa dobro izmešati.
3. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri, a zatim ga dodati u fil i polako promešati.
Preliv
Jagode izmiksati u blenderu, dodati šećer i mešati dok se ne otopi. Potom sipati sok od limete i nabubreli želatin te promešati.
Finalni postupak
1. U okrugao kalup za tortu rasporediti smesu za koru da pokrije dno.
2. Preko kore sipati fil od sira, poravnati i ostaviti u frižideru da se stegne oko 2 časa (ili staviti u zamrzivač dvadesetak minuta).
3. Zatim naneti preliv od jagoda pa vratiti u frižider i ostaviti da miruje još 2 časa (ili staviti u zamrzivač dvadesetak minuta).