Start Deserti Ostalo Čokoladni mus (FOTO)

Čokoladni mus (FOTO)

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Lako

Sastojci:

200 g čokolade
5 jaja
100 g šećera
2 vanil-šećera
300 ml slatke pavlake
prstohvat soli
malo rendane čokolade

ISPROBAJTE I… Mus sa čokoladom i jagodama

Priprema:

1. U posudi na pari otopiti čokoladu.
2. Razdvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti sa solju u čvrst sneg. Postepeno dodavati 80 g šećera neprekidno muteći.
3. Posebno umutiti 150 ml slatke pavlake.
4. Žumancima dodati 2 kašike vrele vode, ostatak šećera i vanil-šećer, penasto umutiti, te kuvati na pari 5 minuta dok se šećer ne otopi.
5. Skloniti posudu sa žumancima s pare i umešati otopljenu čokoladu.
6. Iz tri puta dodavati umućenu slatku pavlaku, a potom takođe postepeno i lagano šam od belanaca.
7. Pripremljeni mus sipati u odgovarajuće čaše i ostaviti u fržideru da se rashladi i stegne.
8. Dekorisati preostalom slatkom pavlakom i narendanom čokoladom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!