Start Vaši recepti Hladna torta sa malinama

    Hladna torta sa malinama

    Recept Ane Nikolić iz Niša

    • 80 min
    • 8 osoba
    • Srednje zahtevno

    Sastojci:

    Kora
    5 jaja
    5 kašika šećera
    5 kašika brašna
    2 kašike kakaoa
    150 ml ulja
    1/2 praška za pecivo
    150 ml hladnog mleka
    1 vanil-šećer
    Fil I
    400 g malina
    200 ml vode
    2 pudinga od maline
    5 kašike šećera
    Fil II
    2 kesice šlaga
    200 ml hladnog mleka
    800 ml kisele pavlake
    2 čaše šećera
    400 g mlevenog keksa
    Dekoracija
    2 kesice šlaga
    200 ml hladnog mleka
    100 g čokolade

    ISPROBAJTE I… Šarenu mančmelou tortu

    Priprema:

    Kora
    1. Čvrsto umutiti belanca sa šećerom. Dodavati jedno po jedno žumance sve vreme muteći na slabijoj brzini, a potom dodati ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom.
    2. Dobijenu smesu sipati u pleh obložen pek-papirom i peći na 180°C oko 20 minuta.
    3. Vruću koru preliti hladnim mlekom u koje je dodat vanil-šećer.
    Fil I
    1. Maline staviti u šerpu, dodati vodu i šećer, te zagrevati dok ne provri.
    2. Puding od malina razmutiti s nekolliko kašika vode. Zakuvati u ključalu smesu i mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru premazati hladnim filom.
    Fil II
    1. Mutiti šlag s hladnim mlekom dok se ne dobije čvrst šam.
    2. Posebno umutiti pavlaku i šećer na manjoj brzini miksera, pa sjediniti s umućenim šlagom. Kašikom lagano povezati sastojke i dodati mleveni keks. Ohlađen fil premazati preko fila od malina.
    Dekoracija
    1. Penasto umutiti šlag s hladnim mlekom, pa dekorisati tortu. Posuti je rendanom čokoladom i ostaviti u frižider na nekoliko sati da se dobro stegne i ohladi.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!