Sastojci:
Kora
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
150 ml ulja
1/2 praška za pecivo
150 ml hladnog mleka
1 vanil-šećer
Fil I
400 g malina
200 ml vode
2 pudinga od maline
5 kašike šećera
Fil II
2 kesice šlaga
200 ml hladnog mleka
800 ml kisele pavlake
2 čaše šećera
400 g mlevenog keksa
Dekoracija
2 kesice šlaga
200 ml hladnog mleka
100 g čokolade
ISPROBAJTE I… Šarenu mančmelou tortu
Priprema:
Kora
1. Čvrsto umutiti belanca sa šećerom. Dodavati jedno po jedno žumance sve vreme muteći na slabijoj brzini, a potom dodati ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom.
2. Dobijenu smesu sipati u pleh obložen pek-papirom i peći na 180°C oko 20 minuta.
3. Vruću koru preliti hladnim mlekom u koje je dodat vanil-šećer.
Fil I
1. Maline staviti u šerpu, dodati vodu i šećer, te zagrevati dok ne provri.
2. Puding od malina razmutiti s nekolliko kašika vode. Zakuvati u ključalu smesu i mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru premazati hladnim filom.
Fil II
1. Mutiti šlag s hladnim mlekom dok se ne dobije čvrst šam.
2. Posebno umutiti pavlaku i šećer na manjoj brzini miksera, pa sjediniti s umućenim šlagom. Kašikom lagano povezati sastojke i dodati mleveni keks. Ohlađen fil premazati preko fila od malina.
Dekoracija
1. Penasto umutiti šlag s hladnim mlekom, pa dekorisati tortu. Posuti je rendanom čokoladom i ostaviti u frižider na nekoliko sati da se dobro stegne i ohladi.