Start Vaši recepti Piletina u ogrtaču

    Piletina u ogrtaču

    Recept Sonje Stevanović iz Leskovca

    Panirana piletina pečena u rerni

    • 100 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    ½ kg pilećih grudi
    Marinada
    100 ml jogurta
    3 čena belog luka
    Panir
    150 g prezle
    40 g parmezana
    120 g kačkavalja
    I još
    50 ml maslinovog ulja
    so, biber

    Priprema:

    1. Pileće meso iseći na šnicle i blago istanjiti tučkom za meso.
    2. U dubljoj posudi sjediniti pasiran beli luk i jogurt.
    3. Meso preliti pripremljenom mesom i pa ostaviti poklopljeno da se marinira najmanje 30 minuta.
    4. Parmezan, rendani kačkavalj i prezlu pomešati.
    5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati sa malo ulja.
    6. Marinirane pileće šnicle panirati i ređati na pleh.
    7. Ostatak marinade preliti preko preko svake šnicle i nakapati još malo ulja.
    8. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene i postanu hrskave.
    9. Poslužiti dok su tople uz prilog od barenog krompira ili po želji.

    Preporučujemo da OVDE pogledate bogat izbor recepata sa piletinom…

    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

     

    6 KOMENTARI

    1. Spremam na isti način i piletinu i ćuretinu, čak je ćuretina mnogo ukusnija. Bez masnoće za pohovanje, a sir i začini daju posebnu aromu jelu.

      IMG_7448

    2. Ubedljivo najbolja varijanta kad je pohovanje u pitanju. Nema viska ulja koje bi meso moglo da popije. Slicno mozete napraviti i sa krompirom pecenim u rerni. Iseckanog na snite ga uvaljate u prezlu, stavite mrvicu ulja na dno papira za pecenje i posolite. Na polovini pecenja ga prevrnete. Dobicete krompir koji je hrskav spolja a mekan unutra.

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

    Please enter your comment!
    Please enter your name here