Sastojci:
Kore
15 belanaca
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
300 g šećera
300 g kokosa
Fil
15 žumanaca
1 jaje
400 g šećera u prahu
2 kesice vanil-šećera
500 g margarina
100 g mlevenih oraha
100 g čokolade
1 kesica šlaga
4 šlag krema sa ukusom vanile
ISPROBAJTE I… Bele keks kocke sa kokosom
Priprema:
1. U posudi za mešanje umutiti 5 belanaca, a zatim postepeno dodavati 100 g šećera i na kraju lagano umešati jednu kašiku brašna, ⅓ kesice praška za pecivo i 100 g kokosa.
2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 150°C. Na isti način napraviti još 2 kore.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, jaje, 300 g šećera u prahu i 2 kesice vanil-šećera.
4. Umućena žumanca kuvati na pari pa krem ostaviti da se ohladi.
5. Posebno umutiti margarin sa 100 g šećera u prahu pa sjediniti sa prohlađenim žumancima.
6. Fil podeliti na 3 dela. U jedan dodati mlevene orahe a u drugi 100 g otopljene čokolade.
7. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
8. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil sa orasima, šlag, kora, žuti fil, šlag, kora, fil od čokolade, krem šlag od vanile.
Savet: Navedena količina margarina u receptu može se smanjiti. Kako je ovo recept koji je poslala naša draga čitateljka, prenosimo ga u originalu. Dobronamerno savetujemo da je 250 g margarina sasvim dovoljno za pripremu, naročito što se jaja sa šećerom kuvaju na pari i time stvara bazna čvrstina fila.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net