Koktel torta – krem torta sa kokosom

    Koktel torta – krem torta sa kokosom

    Recept Sandre Mazulović iz Jevremovca

    SHARE

    koktel torta

    • 150 min
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kore
    15 belanaca
    3 kašike brašna
    1 kesica praška za pecivo
    300 g šećera
    300 g kokosa
    Fil
    15 žumanaca
    1 jaje
    400 g šećera u prahu
    2 kesice vanil-šećera
    500 g margarina
    100 g mlevenih oraha
    100 g čokolade
    1 kesica šlaga
    4 šlag krema sa ukusom vanile

    ISPROBAJTE I… Bele keks kocke sa kokosom

    Priprema:

    1. U posudi za mešanje umutiti 5 belanaca, a zatim postepeno dodavati 100 g šećera i na kraju lagano umešati jednu kašiku brašna, ⅓ kesice praška za pecivo i 100 g kokosa.
    2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 150°C. Na isti način napraviti još 2 kore.
    3. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, jaje, 300 g šećera u prahu i 2 kesice vanil-šećera.
    4. Umućena žumanca kuvati na pari pa krem ostaviti da se ohladi.
    5. Posebno umutiti margarin sa 100 g šećera u prahu pa sjediniti sa prohlađenim žumancima.
    6. Fil podeliti na 3 dela. U jedan dodati mlevene orahe a u drugi 100 g otopljene čokolade.
    7. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
    8. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil sa orasima, šlag, kora, žuti fil, šlag, kora, fil od čokolade, krem šlag od vanile.

    Savet: Navedena količina margarina u receptu može se smanjiti. Kako je ovo recept koji je poslala naša draga čitateljka, prenosimo ga u originalu. Dobronamerno savetujemo da je 250 g margarina sasvim dovoljno za pripremu, naročito što se jaja sa šećerom kuvaju na pari i time stvara bazna čvrstina fila.

    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

     

    4 KOMENTARI

    1. Dobro je što je sugestija za količinu margarina navedena. Pola kg je ipak previše. A ja u sve torte stavljam buter, neko ne voli njegov miris i ukus, ali on tortama daje posebnu čar. Seća me na detinjstvo i mamine torte kad margarin nije “trpan” u sve i svašta. Znalo se da torta mora biti s buterom :)

    2. Nije mi problem sto je naveden margarin. Zamenim ga puterom i resena stvar. Ali je za moj ukus ogromna kolicina margarina.

    3. Obozavam kore od belanaca. Pogotovo ako se u njih dodaju seckani orasi. Torta bude laganija i hrskavija. Hvala za preporuku da se smanji kolicina margarina. 500gr je stvarno mnogo.

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?