Start Deserti Torte Torta Beli anđeo

Torta Beli anđeo

  • 180 min
  • 15 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kore
15 belanaca
18 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
9 kašika seckanih oraha
3 kašike soka od limuna
Fil I
2 dl mleka
300g mlevenih oraha
100g čokolade
Fil II
15 žumanaca
10 kašika šećera
350g putera
Fil III
2 banane
sok od 1 limuna
Dekoracija
3 kesice šlaga
150g seckanih oraha

ISPROBAJTE I… Crnu tortu

Priprema:

Kore
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, sipati 1 kašiku soka od limuna, pa postepeno dodavati 6 kašika šećera. Zatim masi dodati 2 kašike mlevenih i 3 kašike seckanih oraha, i sve promešati varjačom.
2. Okrugao kalup za torte prekriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 45 minuta na 150 °C. Na isti način ispeći još 2 kore.
Fil I
1. Mlevene orahe preliti ključalim mlekom.
2. Čokoladu posebno otopiti, sjediniti sa poparenim orasima te dobro izmešati.
Fil II
1. Žumanca i šećer kuvati na pari oko 10 minuta, pa skloniti sa ringle i ostaviti da se masa ohladi.
2. Puter penasto umutiti, sjediniti sa ohlađenom masom od žumanaca i dobro izmešati.
Fil III
1. Banane ispasirati i preliti sokom od limuna.
Finalni postupak
1. Sva tri pripremljena fila sjediniti, te dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
3. Prvu koru premazati ⅓ fila, preko fila naneti ⅓ šlaga, pa isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal, a završiti šlagom. Bočne stranice torte premazati ostatkom fila i utisnuti seckane orahe.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

7 KOMENTARI

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here