Start Glavna jela Testa Punjena fokača od testa s krompirom

Punjena fokača od testa s krompirom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 80 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
2 krompira
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
300 g brašna
150 ml mlakog mleka
3 kašike maslinovog ulja
so
Fil
125 g feta sira
1 kašika pavlake
1 pečena paprika
100 g kačkavalja
100 g goveđe pečenice
I još
5 čeri paradajza
1 jaje

Priprema:

Testo
1. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, a zatim ga oguliti i ispasirati.
2. Posebno sjediniti mlako mleko, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
3. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, pasirani krompir, nadošao kvasac, maslinovo ulje i malo soli po ukusu. Potom postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a papriku iseći na trake.
2. Pavlaku i feta sir izmutiti.
Finalni postupak
1. Testo podeliti na dva dela pa ga istanjiti.
2. Okruglu tepsiju nauljiti i u nju staviti polovinu istanjenog testa. Preko testa premazati smesu od pavlake i feta sira, odgore rasporediti goveđu pečenicu te posuti kačkavaljem i pečenom paprikom.
3. Prekriti drugom polovinom testa pa krajeve slepiti.
4. Čeri paradajz iseći napola i utisnuti u testo. Testo premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

4 KOMENTARI

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here