Start Zanimljivosti Čudni ali efikasni trikovi za mršavljenje

Čudni ali efikasni trikovi za mršavljenje

Trikovi za mršavljenje
Foto: Guliver/Thinkstock

Čini se kao da nam serviraju po jednu novu dijetu svakog dana. Većina njih “ne radi”, ali ovi uvrnuti i istiniti saveti za gubitak kilograma vam mogu pomoći da skinete malo viška.

Pijte toplu vodu – većina nas više voli da pije hladnu vodu umesto mlake ili tople, ali ako gledate da smršate, možda bi bilo pametno da porazmislite o temperaturi svog pića. Topla voda učini da se osećate sito, pa nemate potrebu da jedete koliko ste namerili.
Gledajte manje TV – većina nas zna da jedemo više (i unosimo više kalorija) ako jedemo obrok ispred TV. Ali, ideja o mršavljenju dok gledamo TV nije nužno u vezi sa gledanjem i jedenjem. Generalno, što manje gledamo TV više gubimo na težini jer sagorevamo više kalorija! Na primer, dok spavamo, sagorimo više kalorija nego dok gledamo TV. Zato, čitajte, šetajte ili spavajte umesto što ćete da gledate TV satima.
Ne jedite u pižami – ovo je jako teško svima nama koji se presvlačimo istog trenutka kad uđemo u stan. Studije su pokazale da jedemo i grickamo više kada nosimo elastičnu i široku garderobu. Pokušajte da napravite kompromis – obucite nešto lagana, tipa pantalonica za jogu, helanki i neke dukserice ali neka to bude autfit u kom ćete i dalje biti svesni onog dugmeta koje ne sme da pukne.
Jedite više bakterija – bakterije igraju veliku ulogu u našem metabolizmu i aptetiu, pa neki veruju da je povećanje unosa količine hrane bogate probiotikom pomoći u skidanju kilaže bez smanjivanja unosa kalorija.
Dodajte začine – nedavna istraživanja su pokazala da konzumacija začinjene hrane ubrzava metabolizam. Takođe, dokazano je da začinjena hrana usporava rast i razvitak masnih ćelija!
Pijte vino – naravno da ćemo najbolje sačuvati za kraj! Iako istraživanja sprovedena na temu konzumacije vina ne daju jasno objašnjenje zašto je vino dobro za gubitak kilograma, činjenica je da je sjajno za sagorevanje kalorija. Ako konzumirate čašu-dve vina dnevno sigurno ćete nataložiti mnogo manje masnih naslaga od onih koji ga ne piju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!