Start Zanimljivosti Da li ste probali mleko od kamile, losa, lame ili irvasa?

Da li ste probali mleko od kamile, losa, lame ili irvasa?

mleko_620x0

FAO navodi da bi u širu uptrebu u prehrani trebalo uvrstiti mleko kamile, lame, losa, irvasa…jer su mnogo bogata mlečnim mastima i proteinima

RIM – Mleko raznih vrsta životinja, poput kamila, lama i losa, trebalo bi da se više nađe u širokoj upotrebi zbog rastuće tražnje za mlečnim proizvodima u zemljama u razvoju, kao i zato da bi se umanjio efekat visokih cena kravljeg mleka, saopštila je danas Agencija Ujedinjenih nacija za hranu (FAO).

“Postoji veliki prostor za uzgajanje drugih vrsta od kojih će se dobijati mleko”, izjavio je zvaničnik FAO, Entoni Benet u Rimu, a prenosi Frans pres.

U svom izveštaju, FAO navodi da bi ženke alpake, magarca, losa, irvasa i jaka, takođe mogli biti mužene, zajedno sa drugim vrstama koje se već koriste za dobijanje mleka, poput bivola, koza i ovaca.

Prema izveštaju FAO, mleko irvasa i losa je bogato mlečnim mastima i proteinima, i takođe sadrži dvaput manje laktoze nego kravlje mleko, zbog čega može poslužiti kao alternativa za osobe sa netolerancijom na laktozu.

Izveštaj predviđa da će potrošnja mlečnih proizvoda u zemljama u razvoju porasti za 25 odsto do 2025. godine, kao posledica sve brojnije populacije i rastućih prihoda.

Izvor: novosti.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!