Start Zanimljivosti Da li ste znali da vino, čokolada i sir pomažu pri...

Da li ste znali da vino, čokolada i sir pomažu pri mršavljenju?

vinosircokoladatekst
Iako su namirnice poput čokolade, karija, crnog vina i sira na spisku stvari koje izbegavamo kad smo na dijeti, stručnjaci upozoravaju da to nije neophodno te da nam upravo takve namirnice mogu pomoći da izgubimo suvišne kilograme.

Kako prenosi “Daily Mail”, namirnice koje često smatramo zabranjenima mogu biti izvrstan dodatak dijeti za mršavljenje. Pogledajte kako:

Crno vino

Naučinici su otkrili da sastojak piceatanol u vinu usporava nastanak masnih ćelija pa je nakon ručka dobro popiti malo crnog vina. Vino je takođe dobro za krv i srce, pa ga se ne treba odricati ni pri najstrožim dijetama.

Sir

Zbog svoje visoke kalorijske vrednosti, sir je već dugo na “crnoj listi” svih onih koji se žele rešiti viška sala, ali najnovija istraživanja pokazuju da nam sir može pomoći u mršavljenju, pogotovo kad se radi o gubitku viška kilograma oko struka. Sir je pun proteina zbog kojih se ranije osećamo sitima, a naučnici tvrde kako i kalcijum pomaže da brže sagorimo salo, pa upravo zbog tih razloga sir ne treba izbegavati u potpunosti.

Čokolada

Već je poznato da, iako čokolada deblja, nekoliko komadića crne čokolade može biti izvrstan dodatak svakoj prehrani. Crna čokolada je puna antioksidansa i odlična za srce i krvne sudove, a naučnici su otkrili da bioflavonoidi koje sadrži mogu pomoći pri mršavljenju. Univerzitet u Kaliforniji otkrio je da su osobe koje jedu čokoladu mršavije, ali potrebno je izabrati crnu s velikim procentom kakaa, a ne mlečnu varijantu.

Kari

Ljuti i snažni začini poput karija dokazano pomažu pri sagorevanju kalorija pa je izvrsno koristiti takve začine a izbegavati so koja pomaže pri debljanju i nastanku celulita.

Izvor: Index Rouge

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!