Start Glavna jela Domaća sarma

Domaća sarma

Clipboard24

PRIPREMA:
1. U tiganju zagrejati pola varjače masti i izdinstati praziluk.
2. Dodati mleveno meso, začine i nastaviti sa dinstanjem.
3. Na kraju dodati opran pirinač, još malo promešati i skloniti sa ringle.
4. U smesu umešati 1 jaje.
5. Listove kupusa filovati pripremljenom smešom i savijati sarme.
6. U dublju šerpu sipati malo hladne vode i poređati sarme. Prekriti ih sitno seckanim kiselim kupusom i parčadima suvog mesa.
7. Naliti hladnom vodom toliko da sve prekrije i kratko kuvati na jačoj vatri, a zatim smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano krčka oko tri sata. Nikako ne mešati, već samo povremeno protresti šerpu. Po potrebi, tokom kuvanja dodati vode.
8. Na kraju sarmu zapržiti. U malu šerpicu staviti pola varjače masti i pola varjače sitne crvene paprike, malo izmešati i preliti preko sarme. Ostaviti da se krčka još nekoliko minuta.
9. Sarmu služiti toplu.

Recept Jelene Tapavicki iz Novog Sada
Recept Jelene Tapavicki iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!