Start Kako napraviti Domaći musli

Domaći musli

Da li vam je ikada palo na pamet da sami napravite svoj musli? Uopšte nije teško, a dobijate sto odsto zdrave žitarice bez ‘hemije’!

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
3 šolja krupnih ovsenih pahuljica
1 šolja sitnih ovsenih pahuljica
5 kašika suncokretovog ulja
1 šolja susamovih semenki
pola šolje iseckanih lešnjaka ili badema
1 šolja pirinčanog slada ili 3/4 šolje meda
3 kašike vode
jabuka
1 šaka suvog grožđa

Priprema:
U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, u drugoj tekuće, a zatim dobro promešajte sve zajedno. Na lim za pečenje stavite masni papir i nanesite smesu u tankom sloju. Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 150 stepeni oko 40 minuta.

Svakih 5 do 10 minuta promešajte. Musli je gotov kad porumeni, posuši se i postane hrskav. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući. Domaći musli može da stoji u tegli nekoliko dana. Prilikom posluživanja dodajte suvo grožđe i svežu jabuku narezanu na kockice.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!