Start Zanimljivosti Efikasan borac protiv viška kilograma: Ovaj začin bukvalno topi masne naslage

Efikasan borac protiv viška kilograma: Ovaj začin bukvalno topi masne naslage

ID-100148966

Kumin. Ne tako popularan začin u Srbiji može se kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a ukoliko kupujete na rinfuz, možete ga nabaviti po veoma pristupačnoj ceni.

Ovaj zaista čudesni i vrlo lekoviti začin, prava je blagodet za organizam, jer ne samo da podstiče jačanje imunog sistema, već vam može pomoći i kod gubitka kilograma, i to veoma efikasno.

Prema jednom istraživanju sprovedenom u Iranu, 88 ispitanica podelile su se u dve grupe. Svaka grupa je tokom tri meseca bila na istom režimu ishrane koji je brojao 500 kalorija manje u odnosu na njihov pređašnji režim.

Uz te izmene, jedna grupa žena dobijala nešto manje od jedne kašičice kumina koju je konzumirala svakog dana sa 150 mililitara jogurta.

Nakon tri meseca, ispitanice iz grupe koja je konzumirala kumin imale su u proseku 2 kilograma manje u odnosu na drugu grupu koja nije koristila ovaj začin.

Takođe, žene koje su redovno konzumirale kumin, imale su manji holesterol i generalno bolju krvnu sliku.
Kako su žene koje su učestvovale u studiji iz Irana gde se kumin koristi svakodnevno, već navikle na jače začine, nije im smetalo da ovu količinu kumina pojedu samo sa pola šolje jogurta. Ipak pošto je ovaj začin vrlo jake arome, predlažemo vam da ga koriste u manjim količinama.

– Dodajte po četvrtinu kašičice u kuvano jelo, poput boranije, paprikaša ili u kuvane paprika
– Napravite sopstevno mešavinu začine koju ćete držati u velikoj staklenoj tegli i koristiti po potrebi (pomešajte alevu paprika, beli luk u prahu, kumin, sušeni celer, biber, so, ljutu tucanu papriku i malo kurkume) .
– Kad god pravite domaći majonez, senf , humus ili baba ganuš, obavezno dodajte bar 1/8 kašičice kumina

Izvor: Žena Blic
Foto: Freedigitalphotos.net/artur84

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!