Start Kuvamo sa Food blogerka preporučuje: Vekna od mesa sa kuvanim jajima

Food blogerka preporučuje: Vekna od mesa sa kuvanim jajima

Snežana Radovanović, autorka bloga Magična Oklagija, još od srednjoškolskih dana sakuplja recepte i zapisuje ih u sveske. Do danas, kada je spremanje jela u pitanju, najveća motivacija joj je zadovoljstvo na licima članova njene porodice i prijatelja, u trenucima kada probaju specijalitete koje pravi.
Ova blogerka voli da eksperimentiše u kuhinji, istupajući iz okvira klasičnog kulinarstva, interesantni su joj različiti spojevi ukusa koji otvara novi prostor za kreativnost.
Za hranljiv obrok, Snežana vam preporučuje veknu od mesa sa kuvanim jajima.

Vekna od mesa sa jajimaSastojci:
– 500g mlevenog mesa
– 2 kašike karamelizovanog luka
– 2 čena izgnječenog belog luka
– 1 bajata kifla ili 4 parčeta suvog hleba
– 200 ml mleka
– sveže jaje
– malo peršuna
– 1 cm ljute papričice
– so, biber
– 3 kuvana jajeta (broj zavisi od dužine vekne, odnosno od dužine pleha)

Priprema
U činiju uspite mleko i ubacite bajatu kiflu. U drugu činiju stavite mleveno meso, crni luk, beli luk i ostale navedene sastojke, pa sve zajedno izmešajte. Ocedite kiflu od viška mleka i izmrvite je u smesu od mlevenog mesa. Uzmite kesu za zamrzivač (od 3 litra) i isecite stranice, tako da dobijete veliki pravougaonik. Izručite smesu na kesu i istanjite je pritiskanjem, vodeći računa da stranice odgovaraju veličini pleha koji ćete koristiti. Na istanjeno meso poređajte kuvana jaja i pomoću kese oblikujte rolat. Veknu stavite u nauljenu modlu i pecite 60 min na 170°C.

Priredila: Maja Guzijan

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!