Start Glavna jela Francuska sarma

Francuska sarma

Clipboard22

Priprema:
1. Pirinač obariti u malo pouljenoj i posoljenoj vodi, a potom ga ocediti i ostaviti sa strane.
2. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk dok ne dobije zlatnožutu boju.
3. Potom dodati mleveno meso i dinstati dok meso ne promeni boju (oko 5 minuta).
4. Posoliti i pobiberiti po ukusu, te dodati mešavinu suvog biljnog začina po želji.
5. Dodati pirinač, sve dobro promešati i uliti u podmazanu vatrostalnu posudu.
6. Zatim umutiti jaja sa pavlakom i malo kisele vode, pa preliti preko mesa.
7. Malo protresti posudu da sve lepo ”legne” i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Recept Jasminke Gavrilović iz Novog Sada
Recept Jasminke
Gavrilović iz
Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!