Start Deserti / Torte i kolači Frankfurtski venac na stari način

Frankfurtski venac na stari način

Clipboard30

Priprema:
Testo:
1. Umutiti jaja sa šećerom i malo soli. Kad smesa ”pobeli”, umešati brašno, prašak za pecivo, ulje i sok od limuna.
2. Smesu uliti u podmazan kalup za kuglof i peći na 175ºC oko 35 min.
3. Gotov kuglof ohladiti, pa ga izvrnuti. Preseći ga poprečno na tri dela.
Fil:
1. Žumanca umutiti.
2. Mleko prokuvati sa 4 kašike šećera i vanil-šećerom, pa dodati rastvoren čvrstin u vodi. Mešati dok se ne zgusne.
3. Skloniti sa vatre i dodat žumanca. Vratiti na ringlu i kuvati još minut-dva na tihoj vatri.
4. Ostaviti krem da se dobro ohladi. Umutiti puter sa 4 kašike šećera i dodavati kašiku po kašiku fila uz stalno mućenje.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati marmeladom po želji i sa nekoliko kašika puter krema.
2. Marcipan rastanjiti na veličinu druge kore. Potom samo sredinu druge kore premazati sa dve kašike marmelade kako bi se zalepio marcipan.
3. Premazati opet puter kremom.
4. Preklopiti trećom korom i ceo kuglof premazati preostalim kremom.
5. Pripremiti krokant krem: otopiti margarin sa šećerom i dodati ovsene pahuljice. Mešati dok ne postane zlatnožute boje, pa sipati tanko u nauljen pleh. Ostaviti da se ohladi, izmrviti grudvice i posuti venac sa svih strana.
6. Umutiti 100 ml slatke pavlake i špricem ukrasiti. Na kraju dekorisati kandiranim višnjama.

Recept Nevene Milovanović iz Leskovca
Recept Nevene
Milovanović iz
Leskovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!