Start Zanimljivosti Gledanje emisija o pripremi hrane goji?

Gledanje emisija o pripremi hrane goji?

Na osnovu jednog istraživanja sprovedenog u SAD, ispostavilo se da gledanje kulinarskih emisija može da utiče na kilažu…

Zbog sve većeg broja osoba koje se u maloj ili većoj meri bore sa gojaznošću, istraživači Univerziteta Kornel u Njujorku odlučili su da ispitaju da li postoji bilo kakva povezanost između ovog problema i brojnih kulinarskih emisija koje su danas dostupne narodu.

Na osnovu rezultata došli su do zaključka da sve osobe koje kuvaju prdržavajući se recepta koji su prikazani u programu dobiju oko pet kilograma.

U istraživanju je učestvovala 501 žena, starosti od 22 godine do 35 godina, a kako je u velikoj većini slučajeva bio primetan dobitak kilaže, istraživači nisu mogli da ne povežu te dve stvari.

Iako nisu istraživali dalje, jedna ranija studija koja se bazirala na emisijama za pripremu hrane, pokaza la je da su prikazana jela mahom dosta kaloričnija od preporuka Svetske zdravstvene organizacije.

Foto: Thinkstock

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!