Start Predjela Ostalo Grickajte bez griže savesti – Tortilja čips

Grickajte bez griže savesti – Tortilja čips

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

300 g kukuruznog brašna
200 g belog brašna
½ kesice praška za pecivo
5 kašika maslinovog ulja
aleva paprika
ruzmarin
origano
timijan
voda
so

ISPROBAJTE I… Zdrav i hrskav čips

Priprema:

1. Pomešati brašna i dodati so, prašak za pecivo, maslinovo ulje, začine i vodu po potrebi da se dobije fino testo pogodno za rad.
2. Od ukupne količine testa napraviti 10-12 loptica, pa testo ostaviti da odmori oko pola sata.
3. Testo rastanjiti oklagijom i izrezati unakrst na 6-8 delova.
4. Položiti na pleh obložen papirom za pečenje, posuti maslinovim uljem i solju pa peći u ugrejanoj rerni na 220ºC 10-ak minuta.
5. Pečeni tortilja čips ostaviti da se ohladi pa služiti.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!