Start Zanimljivosti Grickalice koje bi uvek trebalo da imate u fijoci

Grickalice koje bi uvek trebalo da imate u fijoci

Bilo da nas uhvati želja za grickanjem na poslu ili kod kuće, dobro je imati već pripremljenu hranu koja spada u zdravije namirnice

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Umesto peciva iz pekare, za koje znamo da su prepuni šećera, a ništa bolji nije ni čips ili čokoladice, postoje pametnije opcije koje možete odabrati i zadovoljiti želju za grickanjem. Iako možda mislite da su neke namirnice dobrodošle za grickanje, poput pahuljica, nutricionisti imaju obrazloženje zašto je to loš odabir.

Tamna čokolada
Za ljubitelje slatkog tamna čokolada dobar je izbor jer ima kvalitetne sastojke i manje je kalorična od klasične čokolade. Tamna čokolada će vam odmah popraviti raspoloženje, a bogata je antioksidantima pa u manjoj količini možete uživati bez griže savesti.

Probajte naše recepte
FIT&FOOD recepti za dijetalne grickalice koje možete jesti kad god želite

Energetske pločice s voćem
Brzo će vam dati energiju i utoliti glad, a zgodne su i za čuvanje u torbi jer je manja šansa da ćete otići u prvu radnju ili pekaru po neku nezdravu zamenu.
Jedino nije zgoreg pročitati sastav na pakovanju pa odabrati najbolju varijantu, sa što manje šećera.

Voće
U nadolazeće hladnije vreme više neće biti mnogo svežeg voća, ali jabuka ili banana uvek su dobrodošle namirnice kao međuobrok.

Žitarice i krekeri nisu najbolji izbor
Budući da se žitarice, kornfleks ili pahuljice lako pomešaju s jogurtom ili mlekom, idealne su za brz doručak i na poslu i kod kuće. Ako ih grickate na poslu kad vas uhvati glad, možete puno pojesti a da ni ne primetite što nije dobro jer su često prepune šećera i kalorične.
Razni krekeri koji su primamljivo pakovani u manjim količinama zapravo spadaju u prerađenu hranu, a to znači da imaju nepoželjne sastojke pa je isto kao da ste pojeli perece.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!