Start Predjela Gurmanske šnite

Gurmanske šnite

Clipboard17

Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na vrelom ulju, pa kad postane staklast, dodati mleveno meso, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša i ne promeni boju.
2. Prženo meso ostaviti da se malo prohladi, pa umešati ajvar da se dobije ujednačena smesa. Ostaviti sa strane.
3. Pomešati ulje i kiselu vodu.
4. Kore podeliti na dva jednaka dela (za dva rolata: za jedan rolat potrebno je najmanje šest kora, a može i više – za veće šnite).
5. Svaku koru premazati mešavinom ulja i kisele vode, pa svaku drugu filovati pripremljenim filom od mesa i ajvara.
6. Nafilovane kore uviti u rolate i iseći na šnite debljine 1-1,5 cm.
7. Šnite ređati u pleh obložen pek-papirom.
8. Umutiti jaja sa pavlakom, pa na svaku šnitu staviti pomalo preliva.
9. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-25 minuta, ili dok ne porumene.
10. Gurmanske šnite služiti tople uz jogurt ili kiselo mleko.

Recept Sandre Stojiljković Cvetković iz Niša
Recept Sandre
Stojiljković Cvetković
iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!