Start Glavna jela Butkica sa kiselim zeljem

Butkica sa kiselim zeljem

Clipboard23

Priprema:
1. Butkicu posoliti, pobiberiti i ostaviti je da odstoji.
2. Kiseli kupus narezati na trake i pomešati ga sa crnim lukom, takođe narezanim na trake. Dodati sitno seckan beli luk.
3. U vatrostalnu posudu prvo poređati jedan deo mešavine sa kiselim kupusom, a potom rasporediti suvo dimljeno meso.
4. Po mesu ponovo posuti kupus, pa okolo rasporediti oljušten i isečen krompir. U sve to ”ušuškati” butkicu, preliti sa malo vode i poklopiti.
5. Peći na 200°C oko 60 minuta.
6. Zatim preliti mešavinom crvene paprike i brašna sa vodom i zapeći.

Recept Duške Huk iz Vukovara
Recept Duške
Huk iz Vukovara

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!